Bahasa Melayu Questionnaire-Kajian temubual Bahasa Melayu


Ini adalah entri pengunguman. :)

Semalam masa jenjalan di dunia blog nie terjumpalah satu survey yang amat menarik berkaitan dengan penggunaan Bahasa Melayu. Dari penggunaan bahasa rojak ataupun penukaran kod bahasa sehinggalah kepada bahasa slanga yang selalu digunakan ketika ber-SMS. Sebenarnya ia adalah kajian yang dilakukan oleh Apiez untuk melengkapkan kertas kerja beliau. Antara syarat2 untuk melengkapkan survey ini :

1. Jawapan mestilah menggunakan bahasa melayu yang betul, (salah eja sikit tkpe)
2. Anda mestilah komen mengenai post ini tinggalkan url blog @ web anda.
3. Jawapan-jawapan anda mestilah dihantar melalui email Apiez: fiz5065@yahoo.com.my
4. Dalam emil tu anda kena sertakan sekali;
• Nama Anda
• Alamat rumah (untuk penghantaran poskad dan gif drp UKM)
• umur
• Pekerjaan/ pelajar

"Diharapkan Jawapan-jawapan yang anda berikan iklas dan tiada copy paste, kerana hasil temu bual maya ini, saya akan menganalisis dapatan kajian saya.. dan kepada sesiapan yang menghantar emil kepada saya dengan mengikuti syarat-syarat diatas saya akan membalas budi anda melaui pengahataran poskad dan gif daripada UKM. Harap maklum."


Jom kita terjah blog Apiez. Cepat2 sebelum terlambat. Tarikh tutupnya hari ini. Sye dah buat, anda bila lagi?. Buat temubual maya nie dapat cenderamata daripada Apiez & free gift dari UKM tau.

ps. Maaf ea Apiez sye lmbt thu, klu x dah awal2 sye buat nie. Lain kali kalau ada apa2 survey yang berkaitan bolehlah war2kan ea.. :)

10 Great Says. :):

MofizPutra.com said...

thks so much heheh... banga lak di link dalm post blog nih hehe.. thks nanati balik dari exam Apiez akan tengok ek.. sb skrg nk bersaip nk g exam kul 3.. thks yea :)

MineMixs said...

Alrite..Sama2..
Gudluck tuk exam. Kejayaan Apiez aderlah kejayaan kte smua.. :)

MofizPutra.com said...

thks yea saya dh baca td.. thks banyak2 :)

shahrin yusof said...

survey mcm mane nih?x jelas plak...

MineMixs said...

@MofizPutra.com
Sama2 banyak2 jgk.. :)

@shahrin yusof
Boleh check dekt blog apiez.
ada link nama Apiez dekt post ni.. :)
Kajian tentang penggunaan Bahasa Melayu..

akuvision said...

Pengumuman, pengumuman siapa yang punya anak tolong aku kasihani aku...apa pula lagu wali band ni

Din.. said...

mcm knl je blog tu..uhuhu

MineMixs said...

@akuvision
Hamboi2..sape yg nyayi 2 ea?xjelas lh..hehe

@Din..
Ye..bguslh kalu knal..tp da abeh tarikh survey..thu lmbt..huhu

akuvision said...

blogger owner, kamu ditag oleh saya wink~:-
http://bilaakumenulisblog.blogspot.com/2010/04/saya-di-tag-oh-tidak.html

Fakhrur Razi said...

erk..
aku selalu gunakan bahasa pasar X_X
dekat blog pun, hohoho kne berubah nih

Related Posts with Thumbnails