My Traffic..Trial Time..Beta Testing..Success?Nuffnang Malaysia

Akhirnye blog sye nie berjaya melalui saat getir sepanjang sesi suai kanal di dunia blogger ni..
Agak terkejut jgk lh tgk trafik yang datang menjengah walupun tidaklah sehebat mana pun seperti otai-otai yang laen. Sekadar ingin berkongsi pada semua.. :)


Secara peribadinya sye amat gumbira sebb berjaya mencapai target tuk trafik sepanjang 2 minggu tempoh orientasi blog nie..hehe..
Terima kasih kepada NuffNang sbb bg pendapatan & trafik yg bgus, analisa statistik yg hebat juga..


Pada pendapat sye lah, ader beberapa sbb org datg blog nie atau org laen punya blog :-
1. Klik mengklik nuff..
2. Isu yang diketengahkan-hangat, baru, panas..
3. Aku komen blog kau, kau komen blog aku.. :P
4. Suka2 sebab blog kamu bagus..
5. Byk lagi, klu cerita semua 3 page xabeh nie..hehe..

Klu ade sis, bro yang sudi bg tunjuk ajar amatlh sye hargai..kamu sume memg hebat.. :)

Kingdom Of Earth Hour..Love It.. :)



Semalam adalah masa kemuncak hari bumi aka earth hour, sye & rakan serumah pegi lh meninjau2 keadaan di sekeliling kampus. Ternyata tidak ramai yang menyahut saranan hari bumi nie. Segelintir aje, memg berbeza dgn yang lepas-gelap gulita lah jugak dibuatnya.. :P

Ari nie rs nak menulis pasl earth hour ckit. Sye pn ttup lmpu gak sbb kuar mkan ms 2-kenalh support jgk kan sedikit sebanyak. Sebenarnya memg rmi penyokong earth hour kt atas bumi nie mahupun dr kalangan blogger sendiri. Sye pn skong jgk kerana niatnya tue baek. Sy ad byk persoalan mengenai hari bumi nie. Yg pastinya kte nk sejukkan bumi bukan?

Ermm..cbe kte fkir, sememangnya selama ini kte buat earth hour tiap2 hari tanpa perlu disuruh @ tunggu kempen.
Kte memg ttup lampu ms tdo, xtaulah kalu ad yg xbley tdo dlm gelap..hehe..
Ttup lampu ms kluar bilik, umah..
Ttup lampu, letrik hatta nk pg mkan pun..

Real CicakMan Revealed..!!!Real Story.. :P

Pernahkan anda melihat@berjumpa dengan cicak man yang sebenarnya?
Lelaki yang berumur 21 tahun ini cukup glamour di kampungnya di India. Bukan kerana dia paling hensem,Anda rs dia ensem?:P bukan dia ada skandal dengan artis dan juga dia bukanlah pendatang haram yang datang dari negara lain.

Ensem x saye?

Sebenarnya dia terkenal kerana tabiat peliknya yang suka bermain dengan cicak. Dia suka meletakkan cicak di dalam mulutnya dan juga digantung di kelopak matanya. Sebab itulah orang kampung memanggil beliau sebagai “Lizard boy”. Ini baru real cicak man..


Anak2 duk diam..nnt papa bg mkan ye..



Ish nakal btul kamu ni!!


Papa makan kamu lah..



Erkkk..papa dh kenyang..:P

Daku sayang kamu..Kamu bagaimana?Apa balasan kamu padaku?



Entah apa yang tak kena dengan kamu sejak dua hari lepas. Setiap percakapanku padamu sentiasa diselang-selikan dengan pekerjaan lain yang tidak kena mengena dengan hubungan kita. Monologku padamu tidak pernah dituruti dengan baik. Padahal daku menjagamu dengan sepenuh hati. Ku belai mu dengan penuh kasih sayang, jikalau kamu panas dakulah penyejukmu, dakulah penenangmu. Jikalau kamu sakit, demam, dakulah penyembuhmu. Begitulah akrabnya hubungan kita. Hari ini daku nekad menyucikanmu zahir dan batin, Argghhh..biarlah apa orang nk kata, yang penting daku tidak pernah menodaimu sesekali mahupun sesaat jua. Akhirnya kamu menjadi ceria seperti selalu, membuatku tersenyum dengan keletahmu, manjamu menawan hatiku.. :)



Daku takkan tinggalkan kamu, begitulah jua harapanku padamu.............








wahai...

sayangku.....

















LAPTOPKUUU sayang.....


hehehe..


Kamu ketika disucikan zahir & batin.. :)

Menang Award..yea..yea..Peranan Award di dalam blog?

Pagi td sye kna tag menyatakan menang award..Ha blh tgk kt bawah tue gambarnye.. Trima kasih pada ApizAlong sbb bg sye award ni. Memg ni award 1st sye dlm dunia blog.. Mekacih byk2 ye.. :).. Terharu ni..huhu



Sebenarnya sedar-xsedar award yang berjenis tag nie memainkan peranan tuk up-traffickan blog & meluaskn lgi link/referring link tuk blog kte sndr. Anda juga yg untung bukan?..Sbb 2lh sye dgn seng atinye mnerima award ni. Kt bawah ni orang2 yang sye rs patut menerimanya juga..Calon-calonnya ialah..jeng3..

1. LuqmanMaat
2. Madihah
3. Zainab
4. Auniez
5. NurizSpace
6. Aisyah
7. AkuPerasanBaek
8. BilletDOux
9. ChentaFoeva
10. Ija Sahaja
11. Diari Seorang Lelaki
12. Kamu semua yg melawat blog ni..Andalah yang terbaek.. :)


Syarat-syaratnye mudh aje..Xyah jawb soalan.

Ape yg perlu anda bt ialah..
1. Thank & link to the person that gave you award.
2. Past this award onto 12 blogger's you've recently discovered and think are fantastic
3. Contact and let them know they've won the award..

Simple bukn?

Nuffnang, Trafik Blog..How to? Normal kah?

Ari nie nk kgsi pasl Nuff sdikit & mintk pndgn korg sume.. :)


Usia blog nie bakl mencecah sminggu pd petg besk & nuff plak 6 hari. Dri pemerhatian sye trafik akan naek kalu rjin bt 'blogwalking'. Xkiralh utk nuff/tggal komen dsb.

Isnin lepas (semalam daaa) sye dapt pndapatn nuff yg berjumlh, berjumlah, jumlahhh...ermm, seganla nk gtau korg..hehe..- blh tgk kt gamba 2..Anda sume yg hebt dalm ber-blogging memg xde tandingannye dalm nuff ni. Sye msih lg dalm proses penambahbaikan elemen2 blog n nk kenalkn blog sye nie kt org laen. & sye xkan biarkan blog ni berabuk mcm blog lme sbb da pakai MAXIS bb yg hebat & xpenh mengecewakan.Dapt promo free la plak..hehe. Klu ade cadgn dri sifu2 blog amatlah sye alu2kan mengenai blog, nuff & pape tips dalm dunia blog... :)

Giveaway of the Day - Wise Disk Cleaner 5.2 Professional

Sebelum ni saye pernah bagitau akan update dan review software2 percuma. Kalau xde update mknanya software yg ditawarkan pd ari tue xbarape best lh(kott)..hehe..Software percuma utk hari ni tak kurang fungsinya. Kalau sesiapa yang pernah guna CC Cleaner pasti tahu akan kehebatannya.. Kegunaannya lebih kurang sme dgn CC Cleaner. Tapi dgn beberapa fungsi tmbahan.
Jom download sebelum kehabisan masa..:)



Date : 22 March 2010

Descreption :
Wise Disk Cleaner is a user friendly, fast and easy to use application developed to free up disk space by deleting junk files that are no longer used by any software on your system. Even the least experienced user can easily remove junk files with this tool.Since v5, Wise Disk Cleaner is not only disk cleaner, it’s a disk scrubber, disk optimization tool and files recover tool also.

Price : Price: 19.95 USD (but it will be free for visitors as a time-limited offer)

Download Link

Gambar geli-geli..

Hepinye dapt blogwalking kat lab pgi nie. Alang-alang kelas batal eloklah sye jenjalan dalam dunia maya ni. Tapi yg xbestnye rmi blogger yg berdukacita, sedih, & yg sewaktu dgnye..huhu.
Apa kata anda ceriakan hari nie dgn gamba2 menarik ni..Jgn sedih2, nnt blog pn bleh berabuk :P..Jom tinjau2 apa yang ada..



Gaye menunggu akrobatik..
Yg ujung belah kiri tue selamba jerk..


Bungee ayam & itik xbernyawa..


Tempak untuk mengapak kereta smpi hancuss


Pelayan : Bang, amek order?
Pengunjung : Ko xnampak ke ak tgh ^@#$%Y%^ ni!!!!


Yg kecik-kecik saja buleh masuk aaa..


Sape yg xbleh bce pndek umor..hehe


Amacam? ada riak2 keceriaan? Sedih lagi? Bce & gelak dlm ati dgn gaye puntianak..:P


Hikayat panahan berapi

Arakiran pada petg td fakulti saye bt pertandingan memanah. Saye yg xberapa nk aktif klu sukn yg memerlukan tenaga kuda yg banyak ni masuklah dgn harapan smbil cube nasib.:P Memg sronok dapt msuk n memanh rmi2. Mcm2 ragam ade. Nak tau ke saye dapt no brape?..hehe.. Dengan izinNya dapt lh no-2 dr 15 org archers..saingannye memg hebt. Da lame xdapt no yg kurg mcm tue. slalu dapt 3 ke bawah. Sekali dapt no 2 daa. Bukannya nk riak. Syukur.. :)
Ko dapt no 1 ye Acap. Mne aci daa x-president kelb manah masuk..hehehehe..
Xpe, sem depan kte berentap lg..:P
Sekian catatan ringkas lewat malam..


Ade ala2 Robin Hood x?hehehehe..

Trak paling beso di dunia?

Saye memg kagum tgk gambar trak ni. Ingatkan olok2 aje/pki potoshop, rupa-rupanya ia memang wujud tapi dah bersara dari dunia traknya..:)
Anda rasalah, apalah kegunaan paling sesuai utk trk ni?
Angkut padi Pak Leman?..
Jalan-jalan kt pantai-(Siap masuk dalam air)..
Pameran semata2..
Perabih duwet.. :P

Nampak biasa sahaja bukan?



Nah, bandingkan orang ngan trak tu..
(agaknyela, drebar rase x kalu lenyek kete Kancil?..:P)



Lagi gambar kebesaran trak..


Sedikit spesifikasi & penerangan:
1. Dibina oleh TEREX General Motors Corporation pada tahun 1974.
2. Pertama kali dipaparkan kepada awam di Las Vegas di Perlombongan Kongres Amerika.
3. Muatan kosong=265 tan, isipadu maksimum=606 tan. (bleh bawak 1 kmpung pg melancong daa).
4. Dikuasakan oleh enjin 16 silinder, 3000 kuasa kuda.
5. Ada 4 generator eletrik-satu utk setiap tayar.
6. Tayarnya 66 kaki(20m) panjang & 22.6 kaki (6.9m) tinggi.
7. Benda alah pengangkut barang kat belakang buleh terangkat hingga 56 kaki(17.1m)
8. Bersara pada 1991-kos penyelenggaraan xbleh nak blah..:P

ATM..Lelaki?Wanita?


Agak-agaknya apelah beza lelaki ngan wanita kalau pergi ATM ye? Benda2 ni pun saye pernah alami sendiri. Kalau warga emas yang tak berdaya tu tak lah heran sgt..hmmmm.. Kalau ade yang tak setuju ngan fakta2 sengal di bawah boleh datangkan 'counter example' :P

LELAKI, WANITA & ATM



LELAKI..
1. Pandu kereta pegi bank, park dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan kad ATM
3. Tekan no Pin & jumlah yang dikehendaki

4. Ambil duit, kad ATM dan resit
5. Masuk kereta, tekan minyak dan memecut pulang dengan bahagia! (yela duit penuh poket)


WANITA

1. Pandu kereta ke bank

2. Matikan enjin kereta
3. Betulkan solekan di muka guna cermin pandang belakang
4. Semburkan minyak wangi

5. Betulkan tudung, Menyisir rambut dan bejalan ke ATM (ala2 Cat Walk)
6. Cari kad ATM dalam beg tangan.
7. Masukkan kad ATM

8. Cari nombor pin ATM kat tempat sulit dalam beg tangan

9. Tekan no pin

10. Membaca arahan ATM selama 2 minit sekali dengan iklan
11. Tekan 'batal'
12. Tekan lagi sekali no pin
13. No pin silap, kad kena 'eject'
14. Telepon Laki @ Pakwe tanya no pin yang betul

15. Akhirnya dapat masuk. Checck baki yang ada

16. Masukkan jumlah yag dikehendaki

17. Tekan 'SALAH'

18. Masukkan jumlah yang lagi besar

19. Tekan 'SALAH' lagi sekali

20. Masukkan jumlah yang asal tadi

21. Ambil duit dari mesin ATM

22. Masuk kereta

23. Periksa 'makeup' di muka lagi 1x
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan

25. Hidupkan enjin kereta
26. Tekan minyak & kereta bergerak

27. Berhenti tiba-tiba (orang di belakang dah marah2)

28. Pergi balik ke mesin ATM

29. Ambil kad ATM yang tertinggal dan resit

30. Masuk kembali ke kereta

31. Letak kad ATM atas dashboard & buang resit

32. Periksa makeup lagi sekali

33. Masukkan gear kereta untuk undur(reverse)

34. Brek mengejut pulak
35. Masukkan gear kedepan sebab tersilap tadi

36. Memandu hampir 2km

37. Barulh teringat nak lepaskan handbrake..


tidak ade kena mengena yang idup dan sewaktu dengannya..hehehehehehehe..:P

Giveaway of the Day - You Tube Music Downloader 3.2


Saye percaya ramai di kalangan kita suka download you tube. Tapi kesemuanya akan disavekan dalam format .flv. Tapi dengan software percuma ini(untuk hari ini sahaja), anda boleh mengubahnya kedalam pelbagai format lain yang dirasakan sesuai..:)

Date : 19 March 2010

Description :
Download YouTube Music videos and convert them to MP3, AVI, WMV, MOV, MP4, 3GP formats. Download Millions of music from YouTube, Try YouTube Music Downloader Now! New version added YouTube HD/HQ video downloading features.

Price: 49.95 USD (but it will be free for visitors as a time-limited offer)

Download DI SINI

Jangan CAMPAK bayi anda, beri kepada kami!!!



Jangan salah faham dengan tajuk ni ye, minemixs tak menerima mane2 bayi manusia dan sewaktu dengannya :P
Semalam saye dapat email ni dari yahoo group seperti tajuk di atas..
Tapi asalnya adalah dari yayasan pembangunan nur hikmah.
Entahlah, nak tergelak xboleh, nk buat bodo lglah xbleh, (xbleyy-dgn nada iklan)..nk amek serius memang wajar..

Asalamualaikum wbt,
Jika anda sudah benci atau tidak lagi menyayangi orang-orang dibawah jagaan atau amanah anda, jangan menyeksa atau mendera mereka. Hantar kepada kami.... insyaAllah kami sanggup memikul amanah untuk menjaganya.

http://www.utusan.com.my/pix/2007/0206/Utusan_Malaysia/Dalam_Negeri/dn_01_big.jpg

Jika anda tak berupaya menghantar, kami sudi pergi mengambil. Beritahu kami dimana lokasi yang perlu kami pergi ambil.

http://3.bp.blogspot.com/_u3vKyogkXtM/SkBYzpLqV4I/AAAAAAAAQAI/Uwpb6Jqvl7A/s400/P1000526.JPG


Giveaway of the Day - Wondershare PC Health Check

Seperti yang telah diwarwarkan sebelum ini, inilah software dari laman web yang saye maksudkan. Lesennya adalah percuma dan perlu diaktifkan sebaik sahaja selesai download. Otherwise, it's not free anymore.. :P

Date :March 18, 2010
Descreption :

Wondershare PC Health Check is a handy system speed up utility. It helps you easily diagnose and repair Windows defects, increase system stability and security, and keep your computer running fast!

It performs like a system doctor and keeps your computer running in a healthy, stable and fast state by fixing system and third-party software vulnerabilities, disabling malicious processes and system services, correcting improper system settings and removing mal-add-ons.

With simple 3 clicks, Wondershare PC Health Check can perform comprehensive system security check, present diagnostics report with detailed potential risks, and take action to insure your system security and stability!

Features :

  • Deeply scan to check Windows system health
  • Generate detailed diagnostics report of potential risks
  • Repair Windows with fast-downloaded patches from official websites
  • Restore is available in case of problems
Important: To activate the software, you are requested to register on the manufacturer’s page (full version, free of charge). Then you can get a registration code, with which you can activate the software.

Price : $19.95 (Harga asalnya di dalam dolar. Tapi anda boleh dapatkan lesen percuma jika download hari ini.. :)

Apa tunggu lagi, Download DI SINI

Perisian Gratis



Hari ini saya ingin berkongsi sesuatu yang berguna..
Tahukah anda setiap hari ada sebuah laman web yang akan bagi perisian percuma secara rawak(pada asalnya berbayar) setiap hari. Perisian ini akan diberi tempoh untuk muat turun selama 24 jam/1 hari. Selepas tamat tempoh, perisian untuk hari itu tidak boleh dimuat turun lagi dan digantikan dengan perisian yang lain.(boleh lagi muat turun, tp dh kena bayar :P). Saye akan review setiap hari dan update di dalam blog ini setiap kali perisian terbaru sudah 'release'. Saye sendiri pernah mendapat perisian yang bernilai >300 usd secara percuma dari laman web ini-perisian utk mengawal nework-elak pishing password dsb. TUNGGU UPDATENYA!!!

Kontroversi


Penerangan Gambar2 di atas :
================================================================
  1. Longgokan bulu-bulu babi berhampiran kolam
  2. Tulang babi dibiarkan bertaburan berhampiran kolam
  3. Tengkorak babi yang ditemui
  4. Diantara bekas yang di gunakan untuk merebus.
  5. Lombong kecil ini turut digunakan untuk menternak ikan.
  6. Pemunggahan ikan patin kepada peraih.
  7. Longgokan najis babi diletakkan disebelah lombong.
  8. Diantara tempat merebus usus di satu kawasan lombong yang luas.
  9. Air kumbahan yang dilepaskan ke saliran.
  10. Patin dipelihara secara besar-besaran di lombong terbiar.
================================================================

Berikut adalah apa yang saye terima dari email tak berapa lame dahulu(klik untuk besarkan gambar). Tapi pengirim tidak pula menyatakan tempatnya di mana walaupun diberi link asal artikel ini-

Rujukan: http://jaip.perak.gov.my/bhg_penyelidikan/PATIN.htm

Rasanya ni link lame JAIP, sbb tu xboleh nk buka.
Negara kita pernah digemparkan dengan isu penternakan ikan air tawar yang diragui kesahihan diet pemakanannya. Saye tgk sendiri pun berasa geli geleman.
Jadi, sebelum makan segala jenis mak nenek yang di atas tadi, pastikan dulu sumbernya dari mane..

Lawak Telinga


Johan dilahirkan tanpa kedua telinganya, tetapi walaupun cacat, dia berjawatan tinggi di sebuah bank. Dia sangat marah kalu ada orang yang mempersoalkan tentang telinga.

Satu hari dia mahu mengambil kerani baru dan tiga orang disenarai pendek untuk sesi temuduga. Calon pertama seorang lelaki yang mempunyai penampilan yang baik. Diakhir temuduga, Johan bertanya satu soalan kepada lelakii tu.
"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?""Ya, tapi minta maaf kalau saya kata tuan tak ada telinga, macam ayam" jawab lelaki itu dengan jujur. Merasa terhina dengan jawapan itu, Johan mengusirnya keluar dari pejabat.

Calon kedua ialah seorang perempuan yang berpengalaman bekerja di bank hampir 5 tahun. Dia lebih baik dari calon pertama tadi. Di akhir sesi temuduga, Johan bertanya soalan yang sama ditanya pada calon pertama.
"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya ...saya heran bagaimana tuan boleh mendengar saya dengan baik, sedangkan tuan duduk jauh dari saya." puji perempuan itu.
Sebaik mendengar jawapan dari perempuan itu, Johan berang dan menghalaunya keluar.

Calon terakhir adalah yang terbaik, walaupun masih muda dia telah bekerja lebih 8 tahun di bank. Selain bijak dia juga tampan dan bergaya. Seperti calon terdahulu. Johan bertanya soalan serupa. "Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya. Awak pakai contact lens," jawab pemuda itu menahan perasannya dari tergelak. Walaupun terkejut, Johan gembira dengan jawapan pemuda itu. Dia hairan kerana pemuda itu sangat teliti dan dapat melihatnya memakai contact lens walaupun mereka duduk agak jauh.

"Bagaimana awak tau" tanya Johan lagi. Pemuda itu tidak dapat lagi menahan gelihatinya lalu ketawa besar hingga jatuh terguling-guling sambil berkata,"
Dah tentu tuan tak boleh pakai cermin mata sebab tuan tak ada telinga, nak sangkut kat mana". Huargh! Huargh! Huargh! Huargh!"

Bayi Baru Lahir




Setelah penat lelah fikir nama apa yang sesuai untuk blog ini, maka lahirlah nama yang ringan dan 'simple' ini. Mula2 nak letak 'MixedBlog' tapi account utk gmail pulak dh ade org kebas..
Btul ke?
Kalau tanya matlamat nape buat blog memang banyak..Eloklah kiranya saye bt kesimpulannya :-
  1. Berkongsi segala apa yang ada di dalam dunia maya ini, tidak kiralah dari software hinggalah kepada cara-cara membancuh simen dan buat longkang sekalipun. Sbb tulah namanya ada Mixs di belakang. Asalnya nk bt nama blog Lawak, Tutorial, Software, etc..Tapi memikirkan ianya akan menjurus kepada satu arah shj & tidak boleh dicampur adukkan, terbitlah nama 'MineMixs' ini.
  2. Kesinambungan kepada blog peribadi yang hidup segan mati tak mau..muahaha.. Ntahlah.. Ntahhh.. knp rs maleh sgt nk update blog yg lame..
  3. Ada lagi.. Bakal ditambah kemudian..
Jikalau ada komen, cadangan penambah baikan amatlah saye alu-alukan dan diucapkan JUTAAN TERIMA KASIH. Kalau minta royalti, mengarut, nk buat spam, bt 'BIJOK', akan saye rijek dan diadukan kepada Aduan Rakyat serta beberapa Lempangan akan hinggap..Pandai2la elak :P

Sekian Nukilan Pengenalan....
Related Posts with Thumbnails