ATM..Lelaki?Wanita?


Agak-agaknya apelah beza lelaki ngan wanita kalau pergi ATM ye? Benda2 ni pun saye pernah alami sendiri. Kalau warga emas yang tak berdaya tu tak lah heran sgt..hmmmm.. Kalau ade yang tak setuju ngan fakta2 sengal di bawah boleh datangkan 'counter example' :P

LELAKI, WANITA & ATM



LELAKI..
1. Pandu kereta pegi bank, park dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan kad ATM
3. Tekan no Pin & jumlah yang dikehendaki

4. Ambil duit, kad ATM dan resit
5. Masuk kereta, tekan minyak dan memecut pulang dengan bahagia! (yela duit penuh poket)


WANITA

1. Pandu kereta ke bank

2. Matikan enjin kereta
3. Betulkan solekan di muka guna cermin pandang belakang
4. Semburkan minyak wangi

5. Betulkan tudung, Menyisir rambut dan bejalan ke ATM (ala2 Cat Walk)
6. Cari kad ATM dalam beg tangan.
7. Masukkan kad ATM

8. Cari nombor pin ATM kat tempat sulit dalam beg tangan

9. Tekan no pin

10. Membaca arahan ATM selama 2 minit sekali dengan iklan
11. Tekan 'batal'
12. Tekan lagi sekali no pin
13. No pin silap, kad kena 'eject'
14. Telepon Laki @ Pakwe tanya no pin yang betul

15. Akhirnya dapat masuk. Checck baki yang ada

16. Masukkan jumlah yag dikehendaki

17. Tekan 'SALAH'

18. Masukkan jumlah yang lagi besar

19. Tekan 'SALAH' lagi sekali

20. Masukkan jumlah yang asal tadi

21. Ambil duit dari mesin ATM

22. Masuk kereta

23. Periksa 'makeup' di muka lagi 1x
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan

25. Hidupkan enjin kereta
26. Tekan minyak & kereta bergerak

27. Berhenti tiba-tiba (orang di belakang dah marah2)

28. Pergi balik ke mesin ATM

29. Ambil kad ATM yang tertinggal dan resit

30. Masuk kembali ke kereta

31. Letak kad ATM atas dashboard & buang resit

32. Periksa makeup lagi sekali

33. Masukkan gear kereta untuk undur(reverse)

34. Brek mengejut pulak
35. Masukkan gear kedepan sebab tersilap tadi

36. Memandu hampir 2km

37. Barulh teringat nak lepaskan handbrake..


tidak ade kena mengena yang idup dan sewaktu dengannya..hehehehehehehe..:P

6 Great Says. :):

anys said...

haha...
tidak semestunya suma pompuan cm tuh bila pg atm..
cam aku kuar siap2 kat atm.. bila pg ja kat atm terus masukkan kad tuh..
hehe

Budak Pipi Tembam said...

wow! sy tak t'masuk jugak dlm gol tu. sy akn kuarkn kad siap2, cucuk, duit keluar masuk poket, amik kad, amek resit then chow!

MineMixs said...

@anys..
btul tu..x semua perempuan mcm tu..sesetengah shj mungkin..
anys memg sorg yg berkeyakinn tggi..:)

@Budak Pipi Tembam..
satu lgi 'counter example' yang baek..
klu sayelh, kalu blh xnk duk lme2 kt atm tu even beratur..smpi aje trus dapt duet..'gne face recognition' ke..hehehe..

iQapiQa said...

bias!!!

md saidi md ibrahim said...

hahaha...macam2 la pompuan ni....
boleh digelar insan paling sibuk...he3

sibuk sebab kontrol lawa...ha3
lau nak kluar dgn bini ke awek ker...make sure la kita bg kluar siap2 duit 2....

N@zihah said...

Waaaah!! malunya..bukan control lawa la md saidi,mungkin sangat2 pentingkan penampilan saja tau.

Related Posts with Thumbnails